Στο μυαλό του κ.Βγενόπουλου

Γιατί ο κ.Ανδρέας Βγενόπουλος, του ομίλου Marfin, επιτίθεται τα τελευταία 24ωρα κατά των υπολοίπων τραπεζιτών και παράλληλα εμμέσως πλην σαφώς τείνει χείρα φιλίας προς την αντιπολίτευση; Σε όσους προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τον γρίφο, προσφέρουμε … χείρα βοηθείας. Λοιπόν:

Ο κ.Βγενόπουλος διαθέτει αυτή τη στιγμή μεγάλη ρευστότητα, από την υπόθεση του ΟΤΕ κι όχι μόνο. Επίσης, προσδοκά σε τουλάχιστον άλλα 3-4 δις ευρώ, από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που προανήγγειλε. Τι το θέλει τόσο χρήμα; Για να αγοράσει τράπεζα. Μόνο που το “σχέδιο βοηθείας” της κυβέρνησης – προς στιγμή – φάνηκε να του χαλάει τα σχέδια, καθώς οι τράπεζες θα μπορούσαν να αντλήσουν από εκεί κεφάλαια και να αποφύγουν τη “λύση Marfin”.

Οντας έξυπνος άνθρωπος, ο κ.Βγενόπουλος έκανε, λοιπόν, δύο κινήσεις: α) ανακοίνωσε ότι ο ίδιος δεν θα κάνει χρήση του σχεδίου, γιατί “δεν έχει ανάγκη”. Αρα ανέβασε ψηλά τον πήχη, προδικάζοντας το γεγονός ότι όποιος επιχειρήσει να βρει λεφτά από τα κρατικά ταμεία έχει … ανάγκη β) επιτέθηκε εναντίον αυτού καθ’ αυτού του σχεδίου, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι παίρνει τα κεφάλαια από το λαό και τα δίνει στο … κεφάλαιο. Δηλαδή, ανάγκασε και άλλες τράπεζες να κλείσουν την πόρτα στο σχέδιο Αλογοσκούφη και παράλληλα αναζήτησε λαικό έρεισμα.

Με την αποψινή παρέμβαση του στον ΑΝΤ1 επιχείρησε να ξαναρίξει γέφυρες και στην αντιπολίτευση, με την οποία βρίσκεται στα δικαστήρια (και πάλι λόγω ΟΤΕ), αλλά, προς το παρόν, είναι άγνωστο γιατί κάνει αυτή την κίνηση. Σίγουρα υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Το θέμα είναι πού εντοπίζεται. Οσοι πάντως πιστεύουν ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες, δεν τον ξέρουν καθόλου…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s