Ανοησίες…

Τι είναι πιο επικίνδυνο;  Η οικονομική κρίση, αυτή καθ’ αυτή ή οι «λύσεις» που προτείνονται από διάφορους, ειδικούς και μη, για την αντιμετώπιση της;  Μάλλον το δεύτερο, αν κρίνει κανείς από τους «δράκους» που κυκλοφορούν στην αγορά. Το πράγμα αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο ακραίο τα τελευταία 24ωρα

Προσέξτε:


Μόλις προχθές, για παράδειγμα, από – υποτίθεται – υπεύθυνα χείλη υποστηρίχθηκε ότι «θα έπρεπε να κρατικοποιηθεί η Εθνική Τράπεζα», για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Προφανώς, αυτοί που έχουν υπόψη τους την συγκεκριμένη παρέμβαση, εννοούν ότι η ΕΤΕ, «από Δευτέρα», θα πρέπει να μοιράζει δάνεια με χαμηλό κόστος – εν ανάγκη και δωρεάν – και να δίνει τις αποδόσεις που όλοι ονειρεύονται για όλα τα ποσά. Εν ανάγκη, να τις εξασφαλίζει και σε όσους δεν έχουν κατάθεση στην τράπεζα. Κρίμα, μόνο, που δεν λειτουργεί ο Χολαργός.
Άλλα επίσημα χείλη υποστήριξαν ότι «στο εξής τα επιτόκια θα πρέπει να διαμορφώνονται με κρατική παρέμβαση». Δηλαδή, αν έγινε σωστά αντιληπτό το πνεύμα της πρότασης, θα πρέπει να μαζεύονται γύρω από ένα τραπέζι, ένας – δύο υπουργοί, από ένας εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ, δυο – τρεις δικαστές και πέντε – δέκα εκπρόσωποι αντίστοιχων καταναλωτικών οργανώσεων και να αποφασίζουν για το ύψος των επιτοκίων. Καλό θα είναι στο τέλος να ενημερώνουν και τις τράπεζες, αν βεβαίως το κρίνουν απαραίτητο.
Είναι σίγουρο ότι σύντομα το κακό θα τριτώσει. Δηλαδή, στον πλειστηριασμό των φιλολαικών, υποτίθεται, δηλώσεων που γίνεται, θα βρεθεί κάποιος περισσότερο «ειδικός», που θα ζητήσει «Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή να ανοίγουν τα γκισέ στο κοινό, για να κάνει αναλήψεις, έχει δεν έχει καταθέσεις», ενώ «Τρίτη και Πέμπτη, να διαγράφοντα δάνεια. Σάββατο – Κυριακή όλοι μαζί να ξεκουράζονται». Ακούγεται αστείο; Δεν είναι καθόλου.
Θυμίζει λίγο τη «λύση» Μπερλουσκόνι για την αντιμετώπιση της κρίσης: «Αγοράστε, για να μην πέσουμε σε ύφεση» προέτρεψε τους συμπατριώτες του. Το πού θα βρουν τα λεφτά οι Ιταλοί, για να συνεχίσουν τις αγορές, δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει. Μάλλον ο εκεί «Χολαργός» συνεχίζει να λειτουργεί…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s