“Φλερτ” χωρίς “γάμο”

Έμμεση κρούση για να εξετάσει την περίπτωση μιας μετοχικής συνεργασίας με την Millennium Bank  δέχθηκε στο πρόσφατο παρελθόν η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ). Μόνο που τελικώς η συζήτηση που έγινε αναφορικά με το ζήτημα δεν κατέληξε πουθενά, λόγω του τιμήματος που ζητήθηκε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το Τ.Τ. προσεγγίσθηκε από τρίτο μεγάλο ξένο οίκο, ο οποίος επιχείρησε να διερευνήσει τις προθέσεις του σχετικά με το αν θα ήθελε να μελετήσει την περίπτωση της Millennium Bank, ώστε να προχωρήσει ένα μεταξύ τους project. Από την ίδια την Millennium Bank, εδώ στην Ελλάδα, διαψεύδεται η πρόθεση οποιασδήποτε τέτοιας συνεργασίας, όμως, ο ξένος οίκος, που φαίνεται ότι λειτουργούσε κατόπιν έγκρισης της μητρικής της πορτογαλικής τράπεζας, έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων ακόμα και το τίμημα.

Συγκεκριμένα, φέρεται να ζήτησε το ποσό των 800 εκατ. ευρώ. Το Τ.Τ. έκρινε το ποσό πολύ υψηλό, στην παρούσα συγκυρία και διέκοψε κάθε συζήτηση με τον μεσολαβητή.

Κάπως έτσι σταμάτησε η όποια διαπραγμάτευση, αν και όπως επιμένουν αρμόδιες πηγές από την πλευρά του Ταμιευτηρίου, “είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει κινητικότητα αυτή τη στιγμή σε επίπεδο μικρομεσαίων τραπεζών”.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από δύο εβδομάδες ανακοινώθηκε ότι οι συζητήσεις μεταξύ της Attica Bank  και της Aspis Bank δεν κατέληξαν σε κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ κι από το Τ.Τ., που φέρονται να έχουν επίσης εξετάσει την περίπτωση της Aspis Bank, υποστηρίζουν ότι είναι μια μάλλον περιπλεγμένη κατάσταση λόγω της μετοχικής της σύνθεσης, κυρίως.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s