Παρασκήνιο

Ενας κρίσιμος διάλογος…

Ηταν μία από τις πιο ουσιαστικές συναντήσεις αυτή που έγινε χθες στο Μέγαρμο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός ρωτούσε και ο διοικητής της ΤτΕ απαντούσε, για ό,τι έχει σχέση αναφορικά με την διεθνή κρίση και τις επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία.
Κατ’ αρχήν ο κ.Καραμανλής ρώτησε τον κ.Προβόπουλο για το θέμα του χρέους. Παρά τιςπερί του αντιθέτου διαρροές το ζήτημα απασχόλησε για αρκετή ώρα τους δύο άνδρες, καθώς κοινή είναι η εκτίμηση ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο.
Ο κ.Προβόπουλος προέβλεψε ότι η ευρωπαική οικονομία θα κινηθεί με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης το 2009. Η εκτίμηση του ήταν ότι ο εν λόγω δείκτης θα «τρέξει» με –0,6%. Για τις ΗΠΑ, το αντίστοιχο ποσοστό θα διαμορφωθεί στο –1,00%.
Ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε και ο πρωθυπουργός συμφώνησε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για παροχές, σε αυτή τη φάση, θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική για την ελληνική οικονομία. «Τα χέρια μας είναι δεμένα» συμφώνησαν και οι δύο. Ο κ.Προβόπουλος, μάλιστα, προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι «όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».
 

…και μια εύλογη απορία

Γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε να δει χθες μόνο του τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας; Ο κανόνας «λέει» ότι σε αυτές τις συναντήσεις συμμετέχει πάντα και ο υπουργός Οικονομίας. Γιατί χθες έγινε η εξαίρεση; (Το ότι ο κ.Αλογοσκούφης θα έλειπε στις Βρυξέλλες, ήταν γνωστό από καιρό, οπότε ο προγραμματισμός της συνάντησης θα μπορούσε να είναι διαφορετικός…)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s