Επενδυτικά “κανόνια”

Απανωτά είναι τα χτυπήματα που δέχεται ο εφοπλιστικός κόσμος εξαιτίας της διεθνούς κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την “υπόθεση Μέιντοφ”, από την οποία ορισμένα πολύ γνωστά ονόματα του χώρου βγήκαν χαμένα κατά αρκετές εκατοντάδες ευρώ, ένα νέο χτύπημα συγκλονίζει την ελληνική κοινότητα στο Σίτι. Ο λόγος έχει να κάνει με επενδύσεις εφοπλιστών του Λονδίνου σε επενδυτικό προιόν μεγάλης ξένης τράπεζας, το οποίο ενώ αρχικά εμφανίσθηκε ως εγγυημένο, στην πράξη αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από ρίσκι. Το αποτέλεσμα ήταν πριν από μερικές εβδομάδες να αποκαλυφθεί πως όχι μόνο δεν υπήρχαν αποδόσεις, αλλά είχε εξαφανιστεί – σε πολύ μεγάλο βαθμό – και το ίδιο το αρχικό κεφάλαιο.
Τραπεζικές πηγές στην Αθήνα, που είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα, υποστηρίζουν ότι το εν λόγω προιόν διετίθετο στο ελληνικό λόμπι της βρετανικής πρωτεύουσας από ένα πολύ μεγάλο και πολύ γνωστό ξένο “σπίτι”, με έδρα την Ελβετία κι ότι σε αυτό είχαν μπει, επενδύοντας, ορισμένα πολύ γνωστά ονόματα από το χώρο της θάλασσας. Κάποια από αυτά μάλιστα, μη αποδεχόμενα το γεγονός ότι νόμιζαν πως επένδυαν σε εγγυημένο προιόν, ενώ στην πραγματικότητα μόνο κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε, προσέφυγαν ήδη στη βρετανική δικαιοσύνη, ζητώντας να αποζημιωθούν, ως εξαπατηθέντες. Η υπόθεση, βεβαίως, δεν αναμένεται ότι θα είναι καθόλου εύκολη, αλλά από “ελληνικής” πλευράς εκτιμάται ότι στο τέλος θα κερδηθεί, καθώς τα συμβόλαια που υπογράφηκαν επιτρέπουν στους δικαιούχους να είναι αισιόδοξοι.
Για την ιστορία, πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το εφοπλιστικό λόμπι φέρεται να προσεγγίσθηκε από στέλεχος της ξένης τράπεζας που είχε ελληνική καταγωγή. Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που τοποθετήθηκαν τόσα πολλά λεφτά από τόσους πολλούς ανθρώπους και μάλιστα της αγοράς…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s