Εντονο παρασκήνιο πίσω από το … ΔΝΤ

Την πρώτη φορά που ο Ντομινίκ Στρος -Καν, διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), διαβεβαίωσε την ελληνίκή κυβέρνηση ότι δεν τίθεται ζήτημα παρέμβασης του οργανισμού του στην ελληνική οικονομία ήταν στο τελευταίο EcoFin του 2008, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Εκεί είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Ελληνα υπουργό ΟΙκονομίας και Οικονομικών κ.Γιώργο Αλογοσκούφη και τον διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ δεν ασχολήθηκε ποτέ με την ελληνική περίπτωση.

Την ίδια ώρα, όμως, στην Αθήνα οι φήμες φούντωναν, κυρίως από την πλευρά των -πρώην- εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο ότι στο θέμα αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός κ.Κώστας Σημίτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προυπολογισμού.

Τελικώς, όλα αποδείχθηκαν φήμες. Ο κ.Στρος -Καν με συνέντευξη του στο “Πρώτο Θέμα” ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα δεν βρέθηκε ποτέ στο μικροσκόπιο του ΔΝΤ. Θα ήταν μια αποτυχία για την Ευρωζώνη και οι Βρυξέλλες δεν θα το επέτρεπαν. Τώρα, από που εκπορεύονταν οι “πηγές” που ενημέρωναν περί του αντιθέτου τον κ.Σημίτη, αναζητήστε απαντήσεις στην … Φραγκφούρτη. Κι ο νοών νοείτω.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s