Μεγάλη κινητικότητα

Μία πολύ κρίσιμη συνάντηση κεντρικών τραπεζιτών από όλο τον κόσμο ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στη Βασιλεία της Ελβετίας. Κατά τη διάρκεια της θα εξετάζονταν οι τελευταίες χρηματοπιστωτικές εξελίξεις, οι οποίες λόγω και της εν εξελίξει κρίσης, μονοπωλούν παγκοσμίως το ενδιαφέρον.

Στη Βασιλεία βρίσκεται από χθες το βράδυ και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος, μετά το τέλος της συνεδρίασης θα «φύγει» για τη Φρανκφούρτη, προκειμένου να συμμετάσχει στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) η οποία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη. Κατά πάσα πιθανότητα στο συγκεκριμένο ΔΣ θα συζητηθεί (και θα αποφασισθεί) νέα μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, κάτι το οποίο σχεδόν προδικάζουν τις τελευταίες ώρες οι αγορές.

Ο κ. Προβόπουλος δεν αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα πριν από την ερχόμενη Παρασκευή. Ως έχω την υψηλή επίβλεψη για τις καλύψεις των εκδόσεων του ελληνικού δημοσίου, ο διοικητής της ΤτΕ θα παρακολουθήσει εκ του μακρόθεν την αυριανή των εντόκων γραμματίων, για την οποία πάντως δεν υπάρχει και ιδιαίτερη ανησυχία, ως προς την θετική της έκβαση.

Ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΟΔΔΗΧ και στους απλούς ιδιώτες επενδυτές, για συμμετοχή στην έκδοση μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ ο καθένας. Το μεγάλο ζητούμενο για την ΤτΕ και το υπουργείο Οικονομικών είναι η έκδοση ομολόγων που προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Από την έκβαση της θα εξαρτηθούν πολλά, ως προς την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους κι όχι μόνο

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s