Κρίσιμο ραντεβού Φιλιππίδη-Παπαθανασίου

Ένα κρίσιμο ραντεβού για το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα στο υπουργείο Οικονομίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, Γιάννης Παπαθανασίου, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελο Φιλιππίδη, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις από το «μέτωπο», σε συνδυασμό με την πορεία υλοποίησης του σχεδίου των 28 δισ. ευρώ και της ροής των κεφαλαίων στην αγορά.

Η συνάντηση των δύο αντρών όμως παίρνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον εξαιτίας των τελευταίων παρεμβάσεων που έκαναν αναφορικά με το ενδεχόμενο στρατηγικών κινήσεων στον κλάδο. Ως γνωστόν, ο κ. Παπαθανασίου την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι υπό προϋποθέσεις, ένας νέος κύκλος εξαγορών και συγχωνεύσεων ελληνικών τραπεζών θα ήταν ωφέλιμος για μια μικρή αγορά, όπως η ελληνική, ενώ ο κ.Φιλιππίδης, για το ίδιο ζήτημα, τάχθηκε ακόμα και υπέρ των κρατικοποιήσεων τραπεζών, ζητώντας από τους πρωταγωνιστές του χώρου να φανούν «γενναίοι», όπου χρειασθεί.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά στον τραπεζικό κλάδο και στις προοπτικές του –εντός κι εκτός ελληνικών ορίων– αναμένεται να κάνει στην ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας και ο διοικητής της κ. Γιώργος Προβόπουλος. Εκτιμάται ότι θα σταθεί ιδιαίτερα στις επιπτώσεις από την κρίση αλλά και στο μείζον ζήτημα των 28 δισ. ευρώ και της ανάγκης διοχέτευσης του συγκεκριμένου ποσού αυστηρά εντός των ελληνικών ορίων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s