Συνάντηση με περιεχόμενο στο ΥπΟικ

Το «πράσινο φως» για μια σειρά από πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα δόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Πριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των κ.Γιάννη Παπαθανασίου και Αγγελου Φιλιππίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως, μεταξύ άλλων, και η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΤΤ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΤ, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια αύξηση της τάξης των περίπου 500 εκατ ευρώ, τα οποία θα αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως. «Ο οργανισμός θα πρέπει να είναι έτοιμος για να κάνει διάφορα πράγματα. Ακόμα και εξαγορές, αν χρειασθεί. Σε αυτές τις εποχές χρειάζεται να έχει κανείς στη διάθεση του κεφάλαια» υποστηρίζουν πηγές κοντά στη διοίκηση του Ταμιευτηρίου.
Προκειμένου, πάντως, να υπάρχει ένας χρονικός προσδιορισμός αυτών των εξελίξεων, θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι αν τελικώς η αύξηση αποφασισθεί τότε δεν πρόκειται να υλοποιηθεί νωρίτερα από τον ερχόμενο Ιούνιο. Κι αυτό για καθαρά τεχνικούς λόγους, αφού θα πρέπει να προηγηθούν οι απαραίτητες Γενικές Συνελεύσεις, να ορισθεί χρηματοοικονομικός σύμβουλος και να προετοιμασθεί ο φάκελος. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι η αύξηση θα γίνει με τη συμμετοχή αποκλειστικά των μετόχων και χωρίς καμία πρόσθετη ανάμειξη του δημοσίου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s