Προειδοποιήσεις…

Μέσα στο γενικό κλίμα αισιοδοξίας που τείνει να δημιουργηθεί περί δήθεν αντιστροφής του κακού κλίματος στην διεθνή οικονομία, καλό είναι να «ακούγονται» και οι φωνές εκείνων που εξακολουθούν να προειδοποιούν: Τίποτα δεν τελείωσε. Αντιγράφουμε από το Capital.gr:
«Στην κρατικοποίηση μεγάλων τραπεζικών ομίλων ενδέχεται να υποχρεωθεί η αμερικανική κυβέρνηση εν τέλει, καθώς βαθαίνει η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, εκτιμά ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman.
“Στο τέλος, ενδέχεται να οδηγηθούμε σε αυτό” σχολίασε ο Krugman, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κρατικοποιήσεων τραπεζών. Ο ίδιος εκτιμά πως η αμερικανική οικονομία δεν θα σταθεροποιηθεί έως το τέλος του έτους. Όσον αφορά το σχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Obama για τα τοξικά πάγια, ο Krugman ανέφερε πως είναι μάλλον “απίθανη η παραγωγή αρκετών κερδών στις τιμές αυτών των παγίων για να γίνουν οι τράπεζες βιώσιμες πάλι. Είναι πολύ κακό deal για τον φορολογούμενο”.»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s