24 σφαίρες με πολλούς στόχους…

Σε δύο μέρες από σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας, παγκοσμίως, θα έπεφταν στη χώρα μας με αφορμή ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα των τελευταίων ετών: τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Ηταν τέτοιες και τόσες οι προσδοκίες που είχε γεννήσει το γεγονός, λόγω και της γενικότερα επιβαρημένης εικόνας, μετά την τελευταία οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στον τουρισμό, που η εξέλιξη αυτή αναμενόταν περίπου ως μάννα εξ ουρανού.
Ωσπου, χθες το πρωί, μια ακόμα δολοφονική ενέργεια πρόλαβε τα πάντα ή, για την ακρίβεια, τα κατέστρεψε όλα. Η αφαίρεση της ζωής ενός νέου ανθρώπου, που απλώς έκανε τη δουλειά του, έρχεται να προστεθεί σαν κερασάκι στην τούρτα της νέας τρομοκρατίας που αναφύεται στη χώρα μας. Με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται σε όλα τα επίπεδα. Γιατί, την ώρα που οι προσπάθειες για την ανατροπή της κακής εικόνας που είχε δημιουργηθεί διεθνώς, μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, άρχισαν να αποδίδουν καρπούς -πάντα εν μέσω της κρίσης-, έρχεται αυτή η δολοφονική ενέργεια για να «σκοτώσει» κάθε ελπίδα.
Εννοείται ότι η κακή προβολή της Ελλάδας, το τελευταίο 24ωρο, από όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που καταγράφουν την είδηση λίγο πάνω ή λίγο κάτω από την Τεχεράνη, με το γνωστό τρόπο, βάζει απλώς την ταφόπλακα σε κάθε προσδοκία. Καλό θα ήταν να βάλει και μυαλό σε όλους όσοι υποστήριζαν ότι η τρομοκρατία στη χώρα μας έχει εξαλειφθεί κι ότι ο εφιάλτης ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Δυστυχώς, βρίσκεται μπροστά μας κι ενδεχομένως είναι πιο απειλητικός από κάθε άλλη φορά…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s