Ενα μεγάλο ελληνικό “λάθος” στο ΕcoFin του Γκέτεμποργκ

Κάποιος θα πρέπει επιτέλους κάποτε να μιλήσει στους Ελληνες πολιτικούς για την ανάγκη “συνέχειας” στη λειτουργία του κράτους και εξυπηρέτησης των συμφερόντων του – που εκ του αντικειμένου τους είναι τα μόνα εθνικά – ακόμα κι όταν η χώρα βαδίζει προς εκλογές.
Και κάποιος θα πρέπει να τους εξηγήσει ότι της εκλογής προηγείται η εκπροσώπηση της χώρας σε κρίσιμα φόρα, όπως ένα άτυπο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, όπως το σημερινό στο Γκέτεμποργκ. Με τη σουηδική προεδρία να θεωρείται και να είναι από τις σκληρότερες των τελευταίων ετών και το γενικότερο κλίμα να διαμορφώνεται αρνητικό για την οικονομία μας, η παρουσία μιας υποβαθμισμένης ελληνικής αντιπροσωπείας στις εργασίας του συγκεκριμένου EcoFin είναι το λιγότερο λανθασμένη.
Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γιάννης Παπαθανασίου, τελικώς δεν θα πάει σήμερα στη Σουηδία, λόγω των αυξημμένων προεκλογικών υποχρεώσεων του. Στη θέση του, θα “πετάξει” ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Μόνο που ο τελευταίος θα είναι απλός παρατατηρητής της Συνόδου. Δεν θα μιλήσει, ούτε θα παρέμβει. Απλώς θα ακούσει…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s