Και το Γεωργίας έγινε Αγροτικής Ανάπτυξης – αλλά τι άλλαξε;

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Γ.Παπανδρέου το πρώτο μετεκλογικό στοίχημα το κέρδισε. Το υπουργικό συμβούλιο που ανακοίνωσε είναι όντως το μικρότερο κι αναδύει νεωτερισμό.
Βεβαίως και το 2004 το υπουργείο Γεωργίας μετονομάστηκε σε Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά οι αλλαγές έμειναν εκεί. Κι ακριβώς σε αυτό το σημείο εντοπίζεται το ζήτημα. Ζητούμενο δεν είναι να αλλάξουν τα ονόματα, αλλά οι νοοτροπίες, οι σκέψεις, οι αντιλήψεις, οι προτάσεις και οι ιδέες.
Το γεγονός ότι στην κυβέρνηση συμμετέχουν νέα πρόσωπα, είναι θετικό. Αυτό, πέραν όλων των άλλων, σημαίνει ότι για να κριθούν, θα πρέπει πρώτα να δοκιμασθούν. Αν ήταν τα “παλιά” κι “έμπειρα”, η κατάσταση θα παρέπεμπε σε μέρα της Μαρμότας. Ομως, λόγω της αρνητικής συγκυρίας, τα χρονικά περιθώρια που έχουν, η περίοδος χάριτος που λέμε, είναι πολύ μικρά.
Και κάτι τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό: Ας φροντίσουν να ξεκαθαρίσουν γρήγορα τις αρμοδιοτητες, γιατί υπάρχουν – εύλογα μετά από τόσες συγχωνεύσεις – γκρίζες ζώνες. Για παράδειγμα: Μετά την κατάργηση του Ναυτιλίας, το ΝΑΤ που πάει; Στο Οικονομίας, όπου υπάγεται η ναυτιλία ή στο Ασφαλίσεων (ή όπως αλλιώς λέγεται πλέον);

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s